1. fázis
A tetoválást követő első hét

A gyógyulás felé vezető első lépcsőként seb képződik a tetovált területen. Ez egy teljesen normális és általános folyamat. 🙂

Ez idő alatt a tetovált területet nem érheti víz! Lehet hajat mosni, óvatosan mosakodni, ajak tetoválás esetén fogat mosni.

* Áztató víz nem érheti a tetovált felületet! Ha felázik a seb, az a pigment begyógyulását befolyásolhatja. *

A felületet kenegetni kell az általunk adott krémmel! Lehet vékonyan, nem dunsztolva! Csak addig amíg sebes a felület, tehát kb 1 hétig, utána már nem
kell kenni. 🙂

Smink, alapozó, szemhéj tetoválás esetén szempilla spirál használata maximálisan ellenjavallt!

2 fázis
1.-3. hét, amikor a var leesett

Szolárium, közvetlen napfény nem érheti; kikapcsolt arcbarnítóval sem lehet szoláriumozni!

Mivel bőrünknek minimum 28 nap kell a teljes megújuláshoz, ez idő alatt nyeri vissza teljes védekező képességét a Nap káros sugaraival szemben is, tehát ha hamarabb éri a területet közvetlen napsugárzás ( annak számít a szolárium is! ), akkor a bőr pigmentjei aktivabbá válhatnak és befoltosodhat a tetovált felület.

Rosszabb esetben fel is hólyagosodhat!

Ezért: nyári időszakban, mindenképp 50 faktoros vényvédő krém, kalap és napszemüveg javasolt! 🙂

3. fázis
A tetoválást követő 1.- 24. hónap

A hidrogén-peroxid tartalmú tartós festékek koptató hatással bírnak a bőrre, ezért ezeket ajánlott messziről elkerülni szemöldök esetén!

Kerülendőek a tetovált felületeken végzett hámlasztó kezelések és a rendszeres peelingezés.

A szoláriumozást sem javasoljuk ebben az időszakban, mert akár meg is felezheti a pigmentek élettartamát a bőrben!

A modern pigmentek ( permanent makeup anyagok) már fém-oxidoktól mentesek, tehát kevésbé károsak, azonban ezzel együtt kevésbé tartósak is – mint 10-20 évvel ezelőtti elődjeik.

Ahogyan a körmünkről is lenő a lakk, a hajunkról a festék, úgy bőrünk is meg-megújul, dobja le felső rétegeit, s vele együtt a sminktetoválást.

Ahhoz hogy a sminktetoválás igényes és szép maradhasson – a szakember javaslatai alapján -, 1-3 évente karbantartásra szorul! 🙂

Kérdésed van? Tedd fel bátran!