ELŐSZÓ

Beszéljünk a valóban fontos információkról!

Mielőtt beleásnád magad a különböző tetoválási technikákba, kérlek, olvasd el figyelmesen ezt a bejegyzést!

Kedves Hölgyeim! Mi, akik sokat teszünk szépségünk megőrzésért, folyamatos, kitartó harcot vívunk az idő múlásával. 🙂 Azonban nem kell megijednünk, rajtunk is jócskán múlik, mennyit hozunk ki külsőnkből. A helyes táplálkozás, rendszeres testmozgás és bőrápolás mellett számos új alternatív megoldás is beköszöntött az évek során, melyek mind külsőnk szépítését szolgálják, a lehető legkíméletesebb módon!

A sminktetoválás fogalma sajnos sokak számára riasztó, negatív fogalomként rögzült, ezért most helyrerakunk néhány puzzle darabot a kirakóban.

A sminktetoválás NEM EGYENLŐ az általános értelemben vett tetoválással, mely egy életre szóló lenyomatot jelent testünkön. A sminktetoválás tartóssága sok tényező függvénye: az illető kora, bőrtípusa, a festék minősége, a választott technológia – erről később részletesen is írni fogok – és a tetoválás megfelelő utóápolása

Optimális esetben, egy korszerű sminktetoválás 1,5-2 évig őrzi meg eredeti állapotát. Eközben , csakúgy mint bőrünket és hajunkat, különböző fizikai hatások ‘ostromolják’: UV, hideg és meleg évszakok váltakozása, különböző kozmetikumok, bőrtisztító szerek, és bizony az egészségi állapot esetleges változása

Azért használom a kifejezést -korszerű-, mert fontosnak tartom kihangsúlyozni, mekkora utat tett meg a sminktetoválás – saját ‘evolúcióját’ tekintve.

A fejlődő technológia elérte a szépségápolás ezen területét is, egyre finomodtak a technikák, bőrbarátabb festékanyagok (szakzsargon szerint pigmentek) jelentek meg, s közben a divat – egyébként örvendetes irányba történő – változása is az egyre természetesebb, élethűbb megjelenés felé tolta a tartós sminktetoválási trendeket.

TARTSON – DE MEDDIG?

Beszéljünk a valóban fontos információkról!

Az aprólékos, finom tetoválás teljesen más tartóssággal bír, mint egy durva, mélyen a bőr rétegeibe vésett változaté; hiszen a lágy vonalak csak kellő vékonysággal és finomsággal vihetőek fel, értelemszerűen egy vastag szálakból és vonalakból alkotott szemöldök teljesen más végeredményt ad az arcnak, mint egy lágy, az arc vonásaihoz illeszkedő változat. 🙂 Sokszor tapasztalok meglepettséget ügyfeleim arcán, mikor arról tájékoztatom őket, hogy a sminktetoválás bizony igényel frissítést – a fentebb említett feltételektől függően – 1,5 – 2 évente.
Azt gondolom, ez egyáltalán nem baj, sőt! A szakmában valóban hozzáértő, profi sminktetoválók számára ez valóságos örömhír, hiszen aki nem csak elvégezni akarja a tetoválást, amiért fizetik, hanem ízlést és szemléletet próbál átadni, miközben valami igazán az egyénre szabottat alkot, az tudja, hogy TILOS egy arcon végleges módosítást végrehajtani.
Az indok nagyon egyszerű: az idő múlásával az arc számos változáson megy keresztül, mely a mimikát, érzelemkifejező képességét is merőben befolyásolja.

Míg huszonéves korban az arc feszes, megfelelő zsír és víztartalommal bír, addig 30 éves kor környékén a bőr bár még sima, már veszít feszességéből, és megjelennek az első szarkalábak. 40 éves korban megereszkedése elindul: mélyülnek a szarkalábak a szem környékén, hiszen a bőr veszít zsírtartalmából. 50 éves kor környékén ez a folyamat felgyorsul és, a szem feletti szemhéj még inkább megereszkedik, a szemöldök megritkul, őszülni kezd(het); ettől a tekintet szomorkásabbnak, fáradtabbnak tűnik.

A 30 éves korban még tökéletes összhatást adó szemöldökív és árnyalat 40 éves korra már egyáltalán nem biztos, hogy ugyanazt a végeredményt adja az arcnak, 50 éves korra pedig a garantált megereszkedéssel a szemöldök is ‘lejjebb kerül’, ez pedig festett állapotával kiemelve feltűnően szomorúvá teszi a tekintetet! (A tusvonalról nem is beszélve! 🙂 )
Összegezve: Sminktetoválással az arc aktuális vonalait szabad csak szépíteni és kiemelni. A végső cél mindig harmonikus és lágy összhangot elérni, mely alkalomhoz illően bármikor felerősíthető, még hangsúlyosabbá tehető rásminkeléssel.